Veroval® “Segít az antibiotikum?”

Megfázás. Köhögés. Antibiotikum?

Megfázott és nem akar mást, csak elrejtőzni a világ elől? Annyiféle helyen elkaphatta a fertőzést: a munkahelyen, az iskolában vagy az óvodában..

Íme néhány tanács a megelőzésre!

1) Mosson gyakran kezet, és fertőtlenítse a kezeit, ha lehetséges!

A vírusfertőzés elkerülésének egyik legjobb módja a megfelelő kézhigiéné. Szappan használata mellett a kézmosás utáni fertőtlenítés is ajánlott, például Sterillium® kézfertőtlenítő szerrel. A megfelelő kézhigiéné megakadályozza, hogy a vírusok a szájba vagy az orrba jussanak.

2) Szaunázzon rendszeresen!

Az erős immunrendszer könnyebben meg tud birkózni a megfázást okozó vírusokkal, és hatékonyabban védelmet nyújt ellenük. Ezért is javasolt a szauna rendszeres használata: a hőmérséklet melegről hidegre történő változása erősíti a szervezet védekező képességét.

3) Kerülje a stresszt!

Tanulja meg jobban kezelni a stresszt. A mindennapi életben különösen fontos, hogy időnként szünetet tartsunk, és eleget aludjunk. Ez az erős immunrendszer szempontjából is elengedhetetlen.

4) Sportoljon vagy sétáljon!

Sportoljon vagy sétáljon gyakran. A fizikai aktivitás erősíti a védekező képességet!

 

Ha már elkapta a fertőzést, a tünetek torokfájás, köhögés, orrfolyás, egyes esetekben erősebb vagy enyhébb fejfájás, illetve láz formájában jelentkeznek.

Vajon mindig az antibiotikum a jó megoldás? Az antibiotikumok rendkívül erős hatású gyógyszerek, amelyek csak a baktériumokkal szemben hatásosak, a vírusokkal szemben azonban nem. Egyszerű megfázás esetén nem érdemes szedni őket, mert 10-ből több mint 9 esetben vírusok okozzák a légzőszervi fertőzéseket. Tízből mindössze egy esetben fordul elő, hogy a megfázás kialakulása után a baktériumok elkezdenek szaporodni a nyálkahártyán. Ilyen esetben javallott az antibiotikum alkalmazása. Ha szeretne meggyőződni arról, hogy a betegséget valóban baktériumok okozzák, használja a Veroval® “Segít az antibiotikum?” gyorstesztet. Már öt perc után biztos eredményt kap.

Bővebb információt az alábbi oldalon talál:

https://veroval.info/hu-hu/termekek/gyorstesztek/segit-az-antibiotikum

 

Search