VEROVAL®- ALLERGIA, EGY IGEN KÉNYES TÉMA

Mi az allergia? 
Ha a szervezetbe levegőben terjedő anyag jut be az orron, a bőrön vagy az emésztőrendszeren keresztül, az immunrendszer felméri, hogy kórokozóról van-e szó. Ha igen, a szervezet összetett válaszreakcióval reagál. Előfordul, hogy az immunrendszer nem tesz különbséget ártalmas és nem ártalmas anyagok között, és hirtelen védekezni kezd az ártalmatlan anyagok (úgynevezett allergének), például a macskaszőr, a fűpollen vagy a poratka ellen. Az allergiás tünetek nem az allergénnel történő első találkozáskor, hanem ismételt érintkezés után jelentkeznek. A reakciót allergiának nevezzük, ha megjelennek a jellegzetes tünetek.

Mik a jellegzetes tünetek? 
Egy allergiás reakció többféleképpen is felismerhető: olyan tünetek alapján, mint a könnyes vagy viszkető szemek, az orr irritációja (pl. eldugult orr), tüsszögés, gyengeség vagy fáradékonyság, a duzzadt nyálkahártya okozta nehézlégzés vagy a gyomor- és bélrendszeri problémák. Az olyan bőrirritációk, mint a viszketés és az ekcéma szintén utalhatnak allergiára.

Kik a leginkább érintettek? 
Sokan szenvednek valamilyen allergiától, legyen az súlyos vagy csupán enyhe. Az utóbbi 50 évben rohamosan nőtt az allergiában szenvedők száma. Becslések szerint 2025-re minden második európai allergiás lesz. Bárkinél kialakulhat allergia az élete során, azonban az allergiára való hajlam főként genetikai eredetű. Az allergiára hajlamos emberek nagyobb valószínűséggel szenvednek szénanáthában, allergiás hörgőasztmában és ételallergiákban, mint mások.

Hogyan azonosítható az allergén? 
Sokan szenvednek olyan allergiás tünetektől, mint például tüsszögés, orrdugulás vagy irritált szemek, anélkül, hogy tudnák, mire allergiások. A macskaszőr, a fűpollen, és a poratka a leggyakoribb allergének közé tartoznak, amelyre az immunrendszer érzékenyen reagál. Egy egyszerű gyorsteszt segíthet a tipikus allergénekkel, a macskaszőrrel, pollennel vagy poratkával szembeni allergiás reakciók felismerésében. Ha valaki tudja, hogy mire allergiás, könnyebben elkerülheti a reakciót kiváltó allergéneket. A Veroval® allergiafelismerő gyorsteszt segítségével megtudhatja, hogy allergiás-e a három leggyakoribb allergén valamelyikével szemben, mindössze fél órára van szüksége az eredmény kimutatásához.

Bővebb információ a gyorstesztről:
https://veroval.info/hu-hu/termekek/gyorstesztek/allergia-kimutatasa

Search