Mi van a bögrében?

Tényleg mi is van egy bögre Nesquik kakaóban? Fel tudod sorolni? Kakaó, meg tej, meg cukor, hogy édes legyen az ébredés… ilyen egyszerű? Dehogy!

Amellett, hogy a gyerekek egyik kedvenc reggeli itala, fontos kalciumforrás, más tápanyagokban is gazdag, és még az édessége is nagyon sokrétű.

Nézzük a tejet!

A tej ideális kalciumforrás, azonban a magyar gyermekek tejfogyasztása jellemzően elmarad az ajánlástól, ami napi fél liter tej vagy annak megfelelő tejtermék elfogyasztása volna.

A Nestlé és az MDOSZ közös felméréséből kiderült, hogy a magyar gyermekek kalciumbevitele nem megfelelő. A vizsgálatban részvevők egyharmada a napi javasolt mennyiségnél kevesebbhez jut hozzá ehhez a csontok fejlődése szempontjából igen fontos ásványi anyaghoz.

Azonban azoknak a gyerekeknek, akik reggelire fogyasztanak tejet, több mint a fele kakaó ital formájában issza azt!

Részletek…

Tápanyagokkal dúsítva: a vas, a cink és a D-vitamin

NESQUIK kakaó italpor D-vitaminnal, vassal és cinkkel is dúsított. D-vitamin tartalmának köszönhetően hozzájárul a csontok egészséges fejlődéséhez, vastartalma pedig elősegíti a szellemi képességek fejlődését, többek között a memóriát és a koncentrációt.

Részletek…

Mi a helyzet a cukorral?

A kakaóital két formában is tartalmaz cukrokat: egyrészt a tej természetes laktóz tartalmából fakadóan, másrészt a kakaó italporból származó, hozzáadott cukrokat.

Egy pohár, fogyasztásra kész Nesquik kakaó ital így 20g cukrot tartalmaz, ennek a felét, kb. 10g-ot a tejcukor adja, a másik felét pedig a hozzáadott cukor. Viszonyításképpen ez a hozzáadott cukor mennyiség egy felnőtt nő napi energiaszükségletének mindössze 2%-a.

A Nesquik új, csökkentett cukortartalmú receptúrája

Az új, csökkentett cukortartalmú Nesquik kakaó italporban a cukor mennyiségét 100g-ban 35 grammra csökkentették.

Mit jelent ez a grammok nyelvén?
Ennek megfelelően az egy adag, elkészített kakaó italban is csökkent a cukor mennyisége: kb. 15g-ra. Ennek csupán egyharmadát adja a kakaó italpor hozzáadott cukortartalma, mintegy 5g-ot, míg a hátramaradó 10g a tej természetes tejcukortartalmából ered.

Érdemes kipróbálni azoknak, ahol a reggeli kakaózás csak most kezd szokássá válni, ezzel is a kevésbé édes ízekhez lehet szoktatni a gyerekeket.

Kép1

Search