Gondtalan nyaralás titkai

Egész évben arra gyúrsz, hogy majd a nyári egy hetes szabadságod alatt kipihensz minden fáradalmat, igaz? Najó, szerencsés esetben nem egy heted van kiengedni a gőzt, de sokkal több időd – egyhuzamban – csak valami csodával határos módon lehet.  Szóval minden szürke hétköznap reggelén és estéjén az lebeg a szemed előtt, hogy majd nyáron, a vízparton ücsörögsz és szürcsölgeted a koktélod. Minden iskolába vagy óvodába indulásos csetapaté alatt abba a gondolatba kapaszkodsz, hogy a fenti koktélos szituációt még a kedvenc könyved is feldobja. Na ha ezt megvalósítani nem is tudjuk – mert azért mi sem vagyok három kívánságot teljesítő aranyhalak (sajnos) azért van néhány tanácsunk, hogy mit tegyél annak érdekében, hogy a nyaralásod valóban pihentető és feltöltő legyen.

Nyilván elsősorban a gyerekes nyaralásokhoz nyújtanák egy kis segítséget, hiszen ha esetleg a pároddal kettesben van lehetőségetek pihenni pár napot, akkor életbe lép a fent említett vízpart-koktél-kedvenc könyv kombináció.:)

Gyerekekkel viszont annál nehezebb, hiszen a nyaralás alatt ők is szeretik kiadni az egész éves stresszt – igen, őket is éri jócskán. Ez alatt az egy hét alatt szeretnének minden percet velünk tölteni, minden információt megkapni, mindent finomságot felfalni stb.stb… Próbáljuk ezt úgy csinálni, hogy minél kevesebbet kelljen veszekedni.

Indulás előtt:

Ha a gyermekeid már olyan korúak, kérd meg őket, hogy segítsenek becsomagolni. Ami számukra fontos, készítsék össze. Már pár nappal az indulás előtt. Ne az autóban derüljön ki, hogy nincs kimosva a kedvenc póló. Ha kicsivel, csecsemővel keltek útra, szánj arra időt, hogy írsz egy listát, hogy mire lehet szükséged. Alaposan gondold végig a hétköznapjaitokat, és akkor semmi nem maradhat el. (Ha mégis lemarad valami, gondolj arra, hogy semmi nem pótolhatatlan.)

baby-suitcase-1024x935

Indulás:

Előre beszéljétek meg, hogy mikor kell elindulni, számoljátok ki, hogy kinek mennyi időre van szüksége az elkészüléshez.

Megérkezés:

Érkezéskor gondoljátok át együtt, hogy mikor mit szeretnétek csinálni. Ne egy nap alatt akarjatok vízi vidámparkba, városnézésre, vásárolni menni. Mindenre és mindenkire jut idő, ha szépen okosan beosztjátok.

A nyaralás alatt:

Minden nap a nyaralás ideje alatt adjatok 1-1 órát a gyerekeknek, vagy mindkét szülővel vagy felváltva, amikor CSAK RÁ figyeltek és SEMMI másra. GYEREK IRÁNYÍT! Csináljátok azt, amit ő kér, BÁRMIT, ami nem veszélyezteti az ő, vagy más biztonságát. Igen, azt is lehet most, amit máskor tilos. Nem, nem lesztek ettől következetlenek! Most töltitek a tankjaitokat, bizalmat építetek. Hagyjátok, hogy kipróbáljon olyan dolgokat, amire kíváncsi, belemenjen olyan dolgokba amitől fél, vagy épp gyakoroljon, ügyesedjen abban, amiben épp szeretne.

letöltés

Nevessetek- sírjatok együtt nagyokat. Jöjjenek ki azok a bizonyos felgyülemlett érzelmek.

Próbáljatok lazán, egymásra figyelve, bizonyos szabályokat lefektetve eltölteni egy hetet. Úgy, hogy mindenki tudja, hogy a másik is akkor tölti a pihenését. Ha mindenki kap a másiktól közös időt, akkor utána könnyebben ad egy egy szabad órát is.

Felhőtlen nyaralás kívánunk Nektek!

xfamily_beach_holiday_feet.jpg,q1438184413.pagespeed.ic.qHvtGMTPya

Search