Ha süt a nap, UV-szűrős napszemüveget minden csecsemőnek és kisgyereknek!

A gyerekek tartózkodnak a legtöbbet a szabadban, így a tűző vagy árnyékos napon is. Télen is, és nyáron is. Mégis, még mindig a gyerekek körében a legkevésbé szokás a napszemüveg viselésére szoktatás.

Javasolt 10-12 hónapos kortól kezdve rászoktatni a babákat a napszemüveg időnkénti viselésére, minden nehézség (pl. szemüveg eldobálás, hajlítgatás) ellenére is. Egyszerűen meg kell mutatni, viselni kell a szülőnek is a saját napszemüvegét, elmagyarázni újra és újra, hiszen a gyerekek – utánozva a felnőtteket -, könnyen tanulnak, hogyan kell a napszemüveggel bánni. Azt is megtanulják idővel, hogy a szemüveg nem játékszer, ne dobják el, adják oda inkább a felnőtt kezébe, ha leveszik. 

Tipp: A Chicco napszemüvegek 0m+ és 12m+ jelölésű típusai hajlékony szárral és törésbiztos műanyagból készültek, így gyakorlatilag eltörhetetlenek.

Egyre nő a szembetegségek száma. A szem sokszor nem is fáj, csak romlik. A káros UV sugárzást teszik részben felelőssé egyes szembetegségek megnövekedése miatt:

  • szaruhártya betegségek
  • kötőhártya betegségek
  • szürkehályog egyre több fiatalnál is

Amikor napszemüveget vásárolunk, ezekre figyeljünk:

  • bizonyítottan 100% UV-szűrős, UVA és UVB védelemmel rendelkezzen a napszemüveg
  • a lencsék lehetőleg polarizáltak legyenek, hogy vízpart, hó esetén se káprázzon a szemünk
  • a lencse UV-szűrő képessége a 0-4-es skálán legalább 2-es vagy 3-as szűrőkategóriába tartozzon, főleg ha erősen tűző napfényben és vízparton is akarjuk használni.
  • Egy minőségi termék Ce jellel valóban ellátott, és a használati leírásában megtalálható a szűrőosztály, az optikai osztály besorolás és a szabványszám is.

Három típusa van az UV sugárzásnak, UVA, UVB, UVC. A legveszélyesebb az UVB sugárzás, mivel ez okozza a leégést és nagyrészt ez felelős a bőrrák kialakulásáért is. Az idei nyár is úgy indult, hogy már most különösen erős az UVB sugárzás, vigyázzunk a gyerekek szemére és bőrére!

Több mindent is tehetünk egyszerre a káros ultraibolya sugárzás ellen:

  • Fedjük be a gyermek testét ruhával. 
  • Viseljen a gyermek kalapot, sapkát.
  • Törekedjünk rá, hogy minél többször viseljen a gyermek UV-szűrős napszemüveget, amikor közepesen vagy erősen tűz a nap.
  • Kenjük be 30-50 faktoros napozókrémmel a ruhából kilógó kezeket, lábakat, arcot – naponta akár többször is.
  • 11-15 óra között kerüljük a tartós közvetlen napfényt, ha ez nem lehetséges, akkor árnyékban legyünk a gyermekkel, és a fentieket tartsuk be.

A gyerekek persze sokszor le fogják venni a kalapot, a napszemüveget, de a lényeg, hogy következetesen törekedjünk a fentiek betartására, minél többször.

A Chicco napszemüveg sokféle dizájnban és három méretben készülnek, kb. 1-8 éves korra. Megtalálhatók a nagyobb bababoltokban, illetve több modell a chicco.hu webáruházban is kapható:

http://chicco.hu/higienia-gondozas/napfeny-elleni-vedelem/

Gyerekklub.hu tagsággal pedig most kedvezményesen juthatsz hozzá a Chicco termékekhez!

Itt a chicco.hu webáruház 12% nyári akciója!

Kártyavásárlás

 

Search