Minden gyerek szereti a tésztát.

Igaz? Ugye, hogy a Te gyermeked is tésztát enne tésztával? Fogadni merünk, hogy ha megkérdezed, hogy mit enne szívesen, mi esne jól neki, azt fogja válaszolni: valami tésztát, Anyu.

A sokoldalú, változatos étrend összeállítása nem gyerekjáték. Mindig, mindenre szeretnék gondolni, és mindig szeretnénk nyugodtak lenni afelől, hogy gyermekünk jól és jót eszik.

Ebben az állandó fejtörésben lesznek segítségünkre a Korona teljes kiőrlésű száraztésztái! A minőség és a tápanyagtartalom – sőt a kalcium bevitel – felől is nyugodt lehetsz. Az már csak ráadás, hogy öröm lesz nézni, ahogy gyermeked jóízűen eszi a kedvenc ebédjét, vacsiját.

A Korona tészták kalcium porral készültek, mely az egyik legtermészetesebb, és a leggyorsabban felszívódó kalciumforrás. Az alkalmazott technológia eredményeként 100g tésztában 150 mg kalcium mérhető. Ez azért is rendkívül hasznos, mivel a kalcium hozzájárul az egészséges izomműködéshez, továbbá szükséges a normál csontozat, és az egészséges fogazat fenntartásához. A kalcium legnagyobb mennyiségben a tejtermékből kerül a szervezetbe, ezért a Korona tészta azon fogyasztók számára kifejezetten hasznos, akik tejérzékenységük miatt nem fogyaszthatnak elég tejterméket.

Tökéletes kombináció! Kezdhetjük is a főzést! Íme, 3 recept tőlünk, hogy gyermeked kedvében tudj járni! 😉

Tejszínes, ötsajtos tészta

Korona_tk_orso_500g

  • 45 dkg tészta – pl.: orsó
  • 40 dkg hámozott paradicsom, pürésítve
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 5 dkg pecorino sajt – vagy hasonló keményebb juhsajt
  • 5 dkg fontina sajt – vagy hasonló puha, zsíros tehénsajt
  • 5 dkg gorgonzola
  • 5 dl zsíros tejszín
  • 2 evőkanálnyi ricotta
  • 6-7 levél friss bazsalikom
  • 4 evőkanálnyi vaj

Először is a tésztát főzd meg bő, forró, enyhén sós vízben, fogkeményre, majd szűrd le és tedd félre. A sütőt melegítsd elő 220 fokra. A sajtokat mérd ki egy tálba, majd keverd hozzájuk a paradicsompürét és a tejszínt is. Végy elő egy kerámiaedényt, a vaj felével vajazd ki az alját, majd keverd össze a sajtos-tejszínes-paradicsomos szószt a tésztával, tépkedd bele a bazsalikomot, aztán egyengesd el a tálban. A maradék vajat darabold a tetejére, szórd meg a koktélparadicsomokkal, és told be a forró sütőbe, körülbelül 15 percre, ha már fortyog és kicsit megpirult, kész is van.

Húsgombócos spagetti

Korona_tk_spagetti_500g

  • 30 dkg darált sertéscomb
  • 25 dkg spagetti tészta
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 5 dl sűrített paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 evőkanálnyi oregáno
  • só, bors, olaj

A húst tedd egy tálba, nyomj bele egy gerezd fokhagymát, sózd és borsozd kedved szerint, tépj bele egy kis bazsalikomot, szórd meg oregánóval és a sajt felével, majd keverd jól össze az egészet, és tedd fél órára a hűtőbe. Amíg hűl, készítsd el a paradicsomos szószt. Ehhez kockázd fel a hagymát, és kezdd el pirítani némi olajon. Amikor már üveges, nyomd mellé a maradék fokhagymát is, majd öntsd fel a vörösborral.

Vedd kis lángra, majd pár perc múlva öntheted rá a paradicsomot is, keverd össze, add hozzá a pirospaprikát, sót és borsot, várd meg, míg felforr, aztán zárd el. A húsos masszából formálj egyforma méretű golyókat, majd egy serpenyőben süsd át őket. Ezután keverd bele a paradicsomszószba a golyókat, majd gyújts alá, és amíg a tészta elkészül – nagyjából hét perc -, addig kis lángon hagyd főni. Ha a tészta is kész, akkor már nincs más hátra, csak kiadagolni rá a paradicsomos húsgolyókat, majd megszórni a maradék parmezánnal és egy kis bazsalikommal.

Gombaszósszal:

Korona_tk_szarvacska_500g

  • 40 dkg tészta – pl.: szarvacska
  • 2,5 dl tejszín
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 dkg parmezán
  • olívaolaj
  • só, bors

A tésztát tedd fel főni enyhén sós vízben, akkor lesz jó, ha még egy picit rágni kell, de már alapvetően puha. A hagymát kockázd fel, és kezdd el pirítani, amikor már egy kicsit összeesett, törd bele a fokhagymát, majd a gombát is karikázd bele. Adj hozzá sót és frissen őrölt borsot, majd hagyd együtt főni, amíg a gomba teljesen meg nem puhul. Ekkor vágd bele a petrezselymet és a bazsalikomot, lehetőleg jó sokat, úgy lesz igazán finom. Főzd így együtt körülbelül egy percig, majd add hozzá a tejszínt is, főzd össze, majd vedd le a tűzről. A tésztával keverd el, szórj rá egy kis frissen reszelt parmezánt, és már eheted is.

Jó étvágyat kívánunk!

Search