Miért választják a szülők a PLAYMOBIL játékokat?

Elengedhetetlenül fontos a gyermekek szem-kéz koordinációjának és a finommozgások koordinációjának fejlesztése, mert ezek a rajz- és íráskészségének alapjai. A PLAYMOBIL ideális az óvodás és kisiskolás korosztály számára, mert 4-7 éves korban zajlik a kézizmok, kézközép-csontok erősödése, a finom-mozgás koordinációjáért felelős agyi struktúrák kiépülése. A PLAYMOBIL játékokkal a gyermekek célirányos kézmozgást végeznek, az ujjaik differenciált és összehangolt együttműködésével építenek egy világot, ami a fantáziájuk és a kreativitásuk fejlesztését segíti. A PLAYMOBILLAL eljátszott szerepjátékok megélése fontos részei a gyermekek fejlődésének. A nagyobb iskolások napjaink digitális világában a virtuális játékok csábításában élnek. Különösen fontos, hogy megőrizzük a nagyobb gyermekek fantáziáját is és kialakítsuk kreatív problémamegoldó képességüket azért, hogy amikor felnőnek saját életüket biztosan irányítsák, a problémákat kreatívan megoldják.

Ezért választják szerte a világon családok milliói a PLAYMOBIL termékeit.

PLAYMOBIL sikere a kiváló minőségben, a figurák egyszerűségében, a figurákhoz megalkotott részlet gazdag, valósághű környezetben rejlik.

Miért szeretik a gyerekek a PLAYMOBIL játékokat?

A legnagyobb kritikusok a gyerekek! Ők nem fogadnak el semmilyen hibát! Jobban ismerik a dinoszauruszok korát, mint a paleontológusok és pontosan tudják, hogy egy lovagnak milyen felszerelésre van szüksége egy csatában, egy űrhajósnak egy űrsétán, vagy egy hercegkisasszonynak a bálon! A PLAYMOBIL figyel a gyermekek igényeire. Témaköreit folyamatosan újítja, a gyermekek érdeklődési körét alapul véve bővíti fiús és lányos témákkal.

PLAYMOBIL -al a játék az építéssel kezdődik, de az igazi játék a kiegészítők összeépítése után a szerepjátékban teljesedik ki.

A gyermekek a PLAYMOBIL játékok segítségével megteremthetnek valóságos élethelyzeteteket, eljátszhatnak valóságos szerepeket, például a gyermekek lehetnek állatorvosok, akik bekötözik az őzike lábát, lehetnek tűzoltók, akik megmentik a bajbajutott embereket, vagy lehetnek tanító nénik az iskolában.

A PLAYMOBIL által életre keltett fantáziavilágban a gyermekek lehetnek sárkányokat legyőző lovagok, hercegkisasszonyok, dinoszaurusz kutatók, tündérek, titkos ügynökök, vagy western hősök.

A PLAYMOBIL játékkal megismerhetnek olyan valóságos dolgokat, ahová még talán nem jutottak el, például lovardát, alpesi házat sífelvonóval, farmgazdaságot, repülőteret, vagy építkezést.

A PLAYMOBIL egyes játékai nem csak otthon, hanem úton, vagy szabadban is játszhatóak! Ideálisak az útra a „Vidd magaddal” hordozható készletek; a szabadtéri játékra a repülők, a kilőhető rakéták, a távirányítós autók és az újdonságnak számító ejtőernyősök; a strandra, vagy a vízpartra a távirányítóval működtethető hajót ajánljuk.

Kiknek ajánljuk?

A PLAYMOBIL figurák és kiegészítőik a 4-13 éves korosztálynak lettek megalkotva, de az „1,2,3” témakör a legkisebbeknek készült, részeivel már másféléves kortól biztonságosan játszhatnak a gyerekek! Apró kezeikhez megalkotott, figurák, állatkák, épületek és közlekedési eszközök sima felületűek, sarkaik és éleik lekerekítettek, vidám színekben ösztönzik játékra a gyerekeket! Sőt! Az „1,2,3” játékkal a gyerekek megismerhetik a színeket, a formákat, az erdei állatokat, a háziállatokat és azok hangját.

A PLAYMOBIL figurák

40 éve, 1974-ben 3 figurával – egy útépítő, egy indián és egy lovag – kezdődött a PLAYMOBIL története. A 7,5cm magas figurákat Hans Beck asztalos tervezte. 1994 óta 3995 különböző figura jelent meg. Napjainkra 2,7 milliárd PLAYMOBIL figura teszi boldoggá a gyerekeket szerte a világon. Ha minden eladott figurát kéz a kézben egymás mellé állítanánk, akkor ezek a figurák 3,4-szer ölelnék körbe a Földet! Percenként 2,6 ember születik szerte a világon és 3,2 PLAYMOBIL figura a Zirndorfi gyárban.

A Playmobil állatvilág

A gyerekek megismerhetik a veszélyeztetett állatokat, a házi és erdei állatokat. Összesen 149 különböző állatfajt jelenít meg a PLAYMOBIL a pillangótól az ámbráscetig. Ha az alfajokat is figyelembe vesszük, akkor a „PLAYMOBIL állat faunája” 952 állatot számlál.

Ünnepi dekoráció PLAYMOBIL játékokkal?

Igazi ünnepi hangulatot teremtenek otthonunkban a PLAYMOBIL karácsonyi jelenetek a jászollal, az angyalkákkal, vagy a mikulással. Az adventi naptárakból pedig számtalan ünnepi jelenetet állíthatunk össze. Húsvétkor pedig PLAYMOBIL nyuszikkal, tojásokkal és kiegészítőikkel díszíthetjük a lakást.

Miben rejlik a cég sikere?

A PLAYMOBIL cég alapítója Horst Brandstätter (1933 június 27. – 2015 június 3.) élete végéig felügyelte a cég működését. Napjainkban 4000 fős csapat dolgozik a termék sikerén. A Gyártás a PLAYMOBIL saját gyárában a saját munkatársai felügyeletével történik, kézben tartva a termék minőségét. Mivel a Németország szívében Zirndorfban működő gyár „piacközelben” fekszik így a gyártás szinte azonnal tud reagálni a piaci változásokra. A gyártás és a szállítás folyamatos és zavartalan. A PLAYMOBIL játékok gyűjtőit 2012 óta online platformon várja, a játékot kedvelőket pedig a 2013-ban a HOB Centerben megnyitott 90.000 m2 területű Fun Park várja Zirndorfban.

Playmobil Játszóváros

2016 május 28-án nyitja kapuit az Apró Polisz, Biatorbágyon a Premier Outletben!

Közel 1.000m2 játszóterület, Óriási Playmobil figurák és hatalmas építmények! Babaház, lovagvár, kastély, lovarda, kikötő, kalózhajó, rendőrség, tűzoltóság, country élet és állatkert nyújt teret a szerepjátékhoz és a számtalan Playmobil játék vár összeállítására! Kültérijátszó, pöttömjátszó, fun shop, kávézó és sok-sok játék várja a látogatókat!

Írta: Barkóczi Edit

Logo_Piatnik

Search