Vidám programok, borús napokra!

Érzékelhetjük, hogy beköszöntött az ősz és éppen nem a legvidámabb arcát mutatva… Az előrejelzések alapján, ez a hétvége sem tartogat gyönyörű napsütéses kirándulós időt, hanem épp a bekucorgós esős szomorkás hangulatú, fedett programokra alkalmasat. A gyerekekre gondolva, hogy azért ne teljen el nekik sem unalmas a hétvége, az 5 nap monoton iskola után, összeállítottunk egy kis programajánlót, hogy senki ne unatkozzon a családban otthon a 4 fal között!

Kállay Nagy Krisztina – Mesebolt című kiállítása (szeptember 22. – november 8.)

A következő program nem egynapos elfoglaltságként ajánljuk, hanem bármikor meglátogatható, mégis a legnagyobb buli szeptember 22-én lesz pénteken, az ennek helyet adó Tündérkert Galéria és Közösségi Tér központjában, mely Óbudán található. A grafikusművész és egyben illusztrátor Kállay Nagy Krisztina egy olyan kiállítással szolgál a családoknak, amit nem lehet kihagyni, főleg azoknak a gyerekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek, akik szeretnek a mesébe és a muzsikába való „utazásokat”. A megnyitó napján lesz dedikálás, mondókák éneklése közösen, hangszerjátékkal kísérve. Egy nagyon sokszínű és vidám esemény várja látogatóit.

A teljes kiállítás ingyenesen látogatható! További információ, az esemény oldalán megtalálható:

Piatnik Társasjáték Fieszta – Budapest (szeptember 23.)

Gondoltunk már a nagyobb gyerekekre is, akiknek már a játék eggyel magasabb szintre lép már, mivel előnyben részesítjük szülőként is azokat a játékokat, amik inkább logikai és fejtörős feladványokat tartalmaznak. Ezek kipróbálására, jó hely a szombaton megrendezésre kerülő családi program, ahol kipróbálhatjuk a 2017-es év legmenőbb társasjátékait és tapasztalt játékmesterek segítik a gyerekeket, a játékok megértésében és még arra is jó, hogy egy új közösségbe csöppenek bele, még új barátokat is szerezhetnek és tanulhatnak egymással szembeni toleranciát, hogy ne a nyerési vágy legyen az első, hanem az együtt töltött vicces és kalandos játék!

További információ, az esemény oldalán megtalálható

… ha már az otthon meleg bugyrában szeretnénk mégis eltölteni a napot és a hétvégét, akkor kis kreatív videókkal szeretnénk kedveskedni, amihez nagyrészt elég az otthonunkban található színes papírlapok, ceruzák vagy éppen a hurkapálcikák.

Aranyos kiscsibe, ami akár a benti növények földjébe szúrva még viccessé is teszi azokat, aztán lehet a végén könnyebben besegítenek a kicsik is a locsolásba. 

Kiscsibe

Hogyan varázsoljunk igazi csajos kistáskát kislányunknak? Íme a válasz, tetszés szerint magunk díszithetjük!

Kistáska

Egyszerű és nagyszerű ötlet, hogyan borítsuk virágba, akár ősszel is a lakást! A gyerekek imádni fogják!

Virágok

 

Mesebolt_Tunderkert_plakat

Search