KEDD Stúdió a tavaszi Pagonyfeszten!

KEDD Stúdió a tavaszi Pagonyfeszten

 

Március 25-én a Petőfi Irodalmi Múzeumban, azaz a PIMben megrendezésre kerül a tavaszi Pagonyfeszt, amelynek keretén belül a KEDD Stúdió Egy kupac kufli című most készülő mesefilmjéhez kapcsolódóan sok érdekes programon vehetnek részt a kisgyerekes családok. A mese első két részének vetítése mellett a kufli szobában különböző játékos feladatokat tudnak megoldani a gyerekek, miközben beleshetnek egy rajzfilm készítésének kulisszatitkaiba.

 

De mi is az a kufli? A történetek főszereplője hét mesebeli lény: ők a kuflik. Nem is kifli, nem is kukac. Nem is bab, de nem is kavics. Kufli. Egy kufli sok mindenre hasonlít, és semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az. Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető. Van kicsi, van nagy. Van kövér és van sovány. Jönnek-mennek, sosem tudni, honnan hova. Zödön a legzöldebb. Pofánka a legpirosabb. Titusz a legsárgább. Hilda a leglilább. Valér a legkékebb. Bélabá a legbarnább. Fityirc meg a legszürkébb, mert annak is lennie kell valakinek.

A kuflik hosszú évek hazátlan vándorlása után, egy viharos éjszakán bukkannak rá az Elhagyatott Rétre, ahol végre otthonra lelnek. A réten találnak egy dombot, amelybe lakóüregeket ásnak maguknak, s kezdetét veszi nem mindennapi életük az új környezetben, mely rengeteg kalandot ígér. Fantázia világukba a gyermekek könnyedén beleképzelik magukat, a főszereplők mellett a számtalan különleges és egyedi lény a kicsik kedvenc plüss állatait vagy éppen képzeletbeli barátaikat idézi meg.

 

Dániel András könyv sorozata alapján a KEDD Animációs Stúdióban készül az Egy kupac kufli című rajzfilm sorozat, az első, 13 rövid történetből álló évad mozi bemutatójára várhatóan 2017. augusztusában kerül sor. Az első két rész már megtekinthető a KEDD csatornáján – youtube.com/keddanimation -, de ha eljönnek a gyerekek a PIMbe, a Pagonyfesztre, akkor Dániel Andrással és a film rendezőjével, Jurik Kristóffal, valamint sok meglepetéssel találkozhatnak.

 

Folyamatosan látható lesz a mese első két része, és lehet kérdezni a rendezőtől, Kristóftól arról, hogy is kelnek életre a mesekönyv történetei. A kufli szobában pedig állomásokon egy-egy kuflis játékos feladatot tudnak megoldani a gyerekek – be kell rendezniük a kuflik üregeit a kedvenc ruháikkal, tárgyaikkal, ételeikkel, és taumatrópot is készíthetnek. Hogy mi is az? Az kiderül a helyszínen.

 

Search