INTERAKTÍV MESESZÍNPAD

Szombat délelőttönként átalakul a Margitszigeti Szabadtéri Színpad, és a gyermekek veszik át a főszerepet: bábelőadások, népmesék, interaktív játékok, előadás után bábsimogató vagy kézműves foglalkozással várják a szórakozni és tanulni vágyókat. Már ez is szuperül hangzik, de a legjobb hír, hogy mindezt ingyenesen élvezheti gyermek és felnőtt egyaránt minden szombat délelőtt 10:30-tól a Margitszigeti Szabadtéri Színpad bejáratánál, a 3 platánfa árnyékában.
Júniusra a következő programokat ajánljuk:

Fabula Bábszínház: Nagy akarok lenni! – bábelőadás
2015. június 13. (szombat) 10:30 – Interaktív meseszínpad, Margitsziget
3 éves kortól ajánlott! (55 perc)

A kiscica nagy szeretne lenni, mert nem engedi el az anyukája sehová egyedül. Az oroszlán kicsi szeretne lenni, mert vele senki sem játszik, senki sem törődik. Egy találkozásuk alkalmával az erdőben szerepet cserélnek, ebből rengeteg mókás helyzet adódik. Az előadás végére a Zsiráf Keresőszolgálat és az anyai szeretet révén minden megnyugtatóan rendeződik, s kis hőseink is belátják, hogy a saját bőrükben jobban boldogulnak. A nagyon sok zenével és kedves humorral átszőtt előadás a klasszikus bábjátékok egyik legjobban sikerült darabja.

Szereplők: Cirmi, Oroszlán Oszkár, Zsiráf Zsigmond, Cicamama, Félfülű nyúlfi, Kétfülű nyúlfi, Elefánti, Pille, Süni Soma, Sziszi, a kígyó

Ziránó Színház: A három kismalac – zenés marionettjáték
2015. június 20. (szombat) 10:30 – Interaktív meseszínpad, Margitsziget
3 éves kortól ajánlott! (45 perc)

Az előadásban A három kismalac klasszikus meséje jelenik meg drótos marionett bábok játékának segítségével, üde zenei kísérettel. A három malackának ezúttal is sok gondja akad a farkassal, de a végén felépül az a ház, amely menedéket nyújt mindhármuknak.

Rendezte: Boráros Milada és a Ziránó Színház
Tervezte és készítette: Boráros Szilárd
Zenéjét szerezte: Schulteisz Gábor
Játszók: Pfeifer Zsófia, Varga Péter

Magyar Népmese Színház: A brémai muzsikusok – interaktív gyerekelőadás
2015. június 27. (szombat) 10:30 – Interaktív meseszínpad, Margitsziget
4 éves kortól ajánlott! (50 perc)

Interaktív játék, ahol a gyerekekkel közösen születik meg a produkció. A játék során a gyerekek magukra öltik a megfelelő jelmezeket, két színész és egy zenész irányítása mellett aktív részeseivé válnak a mesének.
Az ismert történet szereplői nagyrészt a gyerekek, akik együtt indulnak a brémai erdőbe és együtt űzik el a rablókat. A szamár, a cica, a kakas, a kutya, és a rák új otthonra talál és boldogan élnek.

Játékmesterek: Benedek Gyula, Balázsi István, Zanotta Veronika
Zene: Földi Lehel

Search