Ha ősz – akkor színház

Azért valljuk be, szeretjük az őszt, igaz? Sokan hajlamosak vagyunk belefeledkezni abba, hogy mennyire szeretjük a nyarat, és párás szemekkel gondolunk arra, hogy milyen jók is azok a nyári esték. De ne feledkezzünk meg az ősz kincseiről sem.

Például a

  • sok kirándulásról – normális hőmérsékletben. Amikor hosszúnaciban, pólóban tudjuk élvezni a természet szépségét.
  • Vagy a biciklitúrákról.
  • Vagy az együtt társasjátékozásról.
  • Vagy a forrócsokizásról, teázásról, olvasásról, beszélgetésről, gyertyafényről.

Azért lássuk be: jó egy kicsit lassítani, bekuckózni, egymásra figyelni. És ami mindezt fokozza, hogy újra válogathatunk a színházi előadások széles választékából. Újra szívhatjuk magunkba a szebbnél szebb előadásokat, produkciókat, élményeket.

Színesítsétek Ti is a dolgos, munkás, iskolás hétköznapokat színházi előadásokkal.

Íme egy pár ötlet tőlünk, ahova – ha tehetitek – még most foglaljatok jegyet, hogy aztán mindig legyen mit várni.

A mi aktuális kedvencünk a Billy Elliot az Erkel Színházban. Mi még az Operában láttuk – két hétig ott játszották – de a történettől, a dekorációtól és a színészi alakításoktól biztosan tátva marad a szátok az Erkelben is! Semmiképpen ne hagyjátok ki! Szerintünk 7-8 éves gyermekek számára is élvezhető az előadás. Nyilván a történelmi hátterét nem fogják tudni értelmezni, de az előadás biztosan rájuk is hatással lesz. Zseniális.

A Játékszínben biztosan találtok olyan programot, amire mindenki egyértelműen igent mond! A legkisebbeknek most külön kedvezhetünk A Süsü,a sárkány kalandjaival és a csokifaló Gombóc Artúr történetével.  Októberben is novemberben is lesz egy-egy előadás. Még nem vagytok elkésve! 🙂

A kis hercegnők szülei figyelmébe ajánljuk a Duna Palotában játszódó Hamupipőke és a Hókirálynő előadást, ahol mindenki tündérországban érezheti magát.

A Vígszínház műsorát mindig érdemes megkukkantani, hiszen a klasszikusokat itt minden szezonban meg tudjuk nézni. Itt már a kicsit nagyobb korosztály találja meg a számítását, de a Padlás vagy a Dzsungel Könyve életre szóló élményt jelent mindenki számára.

A Kolibri Színház és a Budapesti Bábszínház egyenesen a fiatalokhoz szól, az ő kínálatukban is biztosan megtaláljátok a számításotokat, de érdemes a Művész Mozik programjait, a Kulturális Központok kínálatát is végig mazsolázni. Koncertek, bábelőadások, hangszeres előadások, vetítések, könyvbemutatók hosszú sora vár ránk.

Lassan minden társulat évadja összeáll és elérhető lesz, csak győzzünk válogatni. Ha mi találunk egy különösen jó programot, mindenképpen megosztjuk veletek.

Tegyük együtt még színesebbé az őszt!

Search